5 vinkkiä ihonpuhdistukseen kotona

posted in: Uncategorized | 0

1. PESE kädet ja kasvot sekä kaula huolellisesti ihotyypillesi sopivilla tuotteilla.

2. KUORI JA HÖYRYTÄ kasvojen iho. Tarkista kuorintasi pakkauksesta tai myyjältä voiko kuorinta-ainettasi käyttää höyryn kanssa yhtä aikaa. Useimpia suositellaan käytettäväksi höyryn kanssa, mutta esim. happokuorintoja ei. Olethan valinnut ihotyypillesi sopivimman kuorinta-aineen?
Kiehauta vettä ja pidä kasvoja n. 30 cm veden yläpuolella (varo polttamasta ihoasi). Peitä pää ja kattila paksulla pyyheliinalla, että höyry ei karkaa. Höyrytä 10 minuuttia. Jos sinulla oli kuorinta höyryn kanssa, nyt on aika pestä se pois.

3. ”NIPISTELE”. Pyöräytä kasvopaperia sormiesi ympärille ja purista komedoja (mustapäitä) kevyesti molemmilta puolilta, että ne ”pullahtavat” ulos suurentuneista huokosista.

4. DESINFIOI kasvojen iho antiseptisella (mielellään alkoholittomalla) kasvovedellä.

5. RAUHOITA ihoa levittämällä ensin ns. tehotuote esim. rauhoittava ja huokosia supistava seerumi ja kun se on imeytynyt, levitä ohjeen mukaan naamio (yleensä paksu kerros). Jos sinulla on sekaiho, levitä supistavaa ja rauhoittavaa naamiota T-alueelle ja kosteuttavaa naamiota poskille. Naamioiden vaikutusaika on yleensä 10:stä 20:een minuuttia. Älä unohda silmänympärysihon hoitotuotetta. Kun naamion / naamioiden vaikutusaika on päättynyt, pese naamio pois huolellisesti ja levitä iholle käyttämäsi hoitovoiteet. Varaa loppupäivä tai ilta rauhalliseen kotona oleskeluun. Vältä hikoilua.