(lähteet: Matthew Sword: Reiki & Karuna aloittelijasta mestariksi, Kustannus Oy Taivaankaari ja Henna Saloranta: valonpolku.com)

Auraksi kutsutaan energiakenttää, joka ympäröi kaikkea ja joka voidaan havaita valokehänä. Auran voi käsittää olevan ajatustemme, tunteittemme ja fyysisen kehomme energioiden tulos. Aurassa on useita kerroksia, jotka kuten chakratkin,  heijastelevat yksilön fyysisiä, emotionaalisia ja henkisiä ominaisuuksia. Aura ja chakrat ovat yhteydessä toisiinsa ja ne työskentelevät yhdessä herkällä ja huomaamattomalla tavalla. Chakrat ovat yhteydessä auran eri kerroksiin ja yhdessä ne heijastavat sitä olemuksemme kokonaisuutta, jollaisena kohtaamme ympäristömme ja koko maailmankaikkeuden.

Auran kerrokset:

Eetterikeho noin 5 cm päässä kehosta.
Emotionaalinen keho n. 12 cm kehosta.
Mentaalinen keho n. 20 cm kehosta.
Henkinen keho n. 45-60 cm kehosta.

Jotkut ihmiset näkevät toisten auroja helposti ja toisille se tuottaa hankaluuksia. Auran katsominen on taito, jonka jokainen voi opetella niin halutessaan. Jotkut näkevät toisen ihmisen auran fyysisillä silmillään ja toiset voivat aistia intuitiivisesti havainnoimalla tuon toisen mielentiloja.

Jotkut ihmiset kykenevät havaitsemaan aurassa värejä, samoin kuin chakroissakin, ja tämän tiedon perusteella he saattavat kyetä päättelemään yksilön terveydentilaa. Tummat kohdat aurassa viittaavat johonkin epäkohtaan, sairauteen tms. traumaan. Auran tulisi olla ”ehjä”. Joskus aurassa voi näkyä värejä, jotka voivat kertoa tämän kyseisen henkilön senhetkisestä elämäntilanteesta ja tunteista. Auran värit voivatkin vaihdella elämäntilanteen mukaan.

Auran värien merkitys:

Auran värillä  sinänsä ei ole merkitystä – enemmänkin sillä, että aura on ehyt ja hyvinvoiva.

Punainen: Aktiviteetin ja elinvoiman väri. Voi kertoa myös stressistä, vihasta, aggressiivisuudesta tai pelosta. Voi kuvata myös käsittelemättömiä tunteita. Vaaleanpunainen yhdistetään yleensä lempeään rakkauteen. Syvän punainen on maadoittuneen, realistisen ja tasapainoisen ihmisen väri. Sekava punainen voi viitata mielen epätasapainoon. Kirkas punainen kertoo elinvoimaisesta, intohimoisesta ihmisestä.

Oranssi: Parantava, huolehtiva väri. Voi näkyä terveellisestä elämäntyylistä pitävillä ihmisillä. Voi näkyä ihmisillä, joilla on kyky parantaa tai he ovat parantumassa itse. Oranssin auran omaavat ovat sosiaalisia, anteliaita ja hyväsydämisiä.

Keltainen: Viestii henkilökohtaisesta voimasta, elinvoimaisuudesta ja aktiivisuudesta. Keltaisen auran omaavat ovat usein viestinnällisesti lahjakkaita, ulospäin suuntautuneita ja kommunikoivat hyvin. Vaalea keltainen voi viestittää fyysisestä laiskuudesta, joka ei tarkoita sitä, ettei heillä olisi sisäistä vahvuutta.

Vihreä: Ruohonvihreänä viestii parantavasta energiasta. Useilla energiaparantajilla on ruohonvihreä aura. Liitetään myös rakkauteen ja sosiaalisuuteen. Hyvin tumma vihreä voi viestiä  mustasukkaisuudesta, huonosta itsetunnosta ja itsekeskeisyydestä. Kellertävän vihreä taas voi kertoa luovuudesta ja ulospäin suuntautuneesta henkilöstä.

Vaaleanpunainen: Kertoo ilosta, innostuksesta ja lempeästä rakkaudesta. Jos aura on kokonaan vaaleanpunainen, sydänchakra on hyvin avoin ja henkilö elää rakkaudessa. Tai on rakastunut.

Sininen: Sininen kuvataan yleensä rauhoittavaksi, niinpä se aurassakin voi viitata rauhallisuuteen. Sinisen auran omaavan lähellä voivat muutkin rauhoittua. Sininen liitetään myös luovuuteen, sisäiseen varmuuteen ja turvallisuuteen. Jos aura on kokonaan sininen, se voi kertoa hyvin voimallisesta ihmisestä, jolla on paljon annettavaa toisille. Samea, tumma tai himmeä sininen voi viitata huolestuneisuuteen, kiihkeyteen, pelkoihin ja mielen epätasapainoon. Kirkas tummansininen intuitioon ja hyvään arviointikykyyn. Turkoosi on parantava ja korkeavärähteinen väri, turkoosin auran omaava on myötätuntoinen ja herkkä.

Violetti: Henkisen herkkyyden ja intuition väri. Kertoo henkilön tasapainoisuudesta ja viisaudesta. Violetin auran omaava voi olla myös hyvä kuuntelija ja neuvonantaja. Voi kertoa myös henkisestä muutoskaudesta. Tumma violetti voi kertoa avuttomuudesta ja todella tumma violetti henkisestä epätasapainosta tai traumoista.

Valkoinen: Valkoinen aurassa kertoo puhtaudesta, läsnäolosta ja voimasta. Henkisesti kehittyneen ihmisen väri. Joissain tapauksissa voi kertoa myös raskaudesta.

Kulta: Kultainen väri aurassa kertoo henkisestä vahvuudesta. Tällaisen henkilön elämä on ihanaa ja hän on tasapainoinen, on saavuttanut mielenrauhan.

Hopea: Tasapainoinen, henkisesti vahva ihminen.

Musta ja harmaa aurassa viittaavat terveysongelmiin.