(Lähteet: Henna Saloranta: kristallihoitajakoulutus, Sari McGlinn: Kivillä hoitaminen, Harmoniahuone 2013, Philip Permutt: Kivien parantava voima, Delfiini Kirjat 2012)

Englannin kielessä puhutaan sanasta ”crystal”, kun käytetään nimeä hoitokiville. Siitä sana kristallihoito, myös suomeksi.

Suomen kielessä sanalla kristalli tarkoitetaan lasista hiottua kaunista esinettä, joka ei siis ole luonnollinen mineraali. Geologisesti suomeksi luonnon muodostama ”kristalli” on oikeasti kide. Usein suomen kielessä hoitokristalleja (kiteitä) kutsutaan myös ihan vain kiviksi. Itsekin puhun joko kristalleista tai kivistä tarkoittaen kuitenkin lähes aina kidettä. Kiteen ja kiven ero on siinä, että kivessä esiintyy useaa mineraalilajia, kun taas kide on vain yhtä mineraalilajia.

Kristallit nykyteknologiassa

Kristalleja käytetään laajasti nykyteknologiassa. Kristallit muuntavat ja kasvattavat energiaa. Esim. rubiinia hyödynnetään mikroskooppisen leikkauksen laserissa.
Kvartsikiteitä kaivetaan tuhansia kiloja maasta pelkästään teknologiaa varten. Kvartsikiteitä käytetään mm ultraäänilaitteissa, kelloissa ja tietokoneiden muistikorteissa. Kristallien voimat ovat mitattavissa ja havaittavissa myös siis ihan tieteen avulla.

Värähtelytaajuus

Värähtelytaajuutta voisi verrata esim. radiotaajuuksiin. Tietyllä kanavalla kuulet yhtä ohjelmaa, ja jos radiosi ei ole tuolle taajuudelle viritetty, et tietenkään kuule juuri tuota tiettyä ohjelmaa.

Kaikilla asioilla on värähtelytaajuutensa. Ihmisillä, tunteilla, tavaroilla, eläimillä jne. Kristalleilla on myös oma värähtelytaajuutensa. Toisin kuin ihmisillä, jonka värähtelytaajuus muuttuu helpostikin mm tunteiden mukaan, kristallien värähtelytaajuus pysyy aina lähes samana. Kristallin toistuva geometrinen kuvio atomirakenteessa takaa kristallin tasaisen värähtelytaajuuden. Ihmisen värähtelytaajuus muuttuu herkästi muiden energioiden mukaan, kiireen ja ympäristön mukaan.

Kristalli - aura

Kuvassa näet hyvin kirliankuvauksen avulla kristallin energian (sähkömagneettinen kenttä / aura / värähtelytaajuus / elektromagneettinen kenttä). Kristallit vaikuttavat meidän värähtelytaajuuteemme vähentämällä epäjärjestyksen määrää kehossamme ja ympäristössämme. Kristallin tasapainoinen energia tasapainottaa meidän epävakaata energiaamme.

Kristallihoidosta

Jos olemme vaikka hieman alakuloisia, energiamme värähtelee matalammalla kuin jos olemme vaikka iloisia. Kristallien energia on aina korkeaa, tasaista energiaa. Korkeampi energia ”voittaa” matalamman energian. Energiat siirtyvät aina tasapainoon ja samalle tasolle.

Ihmisen elektromagneettinen kenttä (aura) on siis hyvin herkkä menemään epätasapainoon monista eri asioista. Kuten kaikki tiedämme, emme voi aina ”käskeä” itseämme olemaan hyvän tuulisia. Asettamalla kristalleja chakrojemme (energiakeskustemme) (12 chakraa) päälle tai läheisyyteen, kristallit tasapainottavat omaa energiaamme korkealla värähtelyllään. Tähän perustuu kristallihoito. (12 chakrasta ja aurasta lisää tietoa ”omassa osiossaan”.) Koska kristallien energia vaikuttaa suoraan chakroihimme, ne vaikuttavat fyysisen kehon lisäksi myös henkiseen ja emotionaaliseen kehoon. Kristallit voivat puhdistaa auran, vapauttaa tukahdutetuista tunteista tai traumoista ja näin tasapainottaa koko hyvinvointiasi. On myös hoidettavan vastuulla olla valmis päästämään irti vanhoista asioista ja vastaanottamaan uusi tasapainoisempi energia.

Tervetuloa kristallihoitoon!