Reikihoito Anni HIltunen

Sana Reiki on japanin kieltä, ja se muodostuu kahdesta osasta, Rei ja Ki (kuva yllä). Rei tarkoittaa universaalia elämänenergiaa, elämänvoimaa, joka on läsnä kaikkialla (lyhyesti: henki). Ki puolestaan tarkoittaa yksilössä virtaavaa elämänvoimaa / -energiaa.

Länsimainen ihmiskäsitys usein on, että ihmisruumis nähdään koneena, joka on pelkkää kiinteää ainetta. Itämainen ihmiskäsitys ottaa huomioon myös elämänvoiman, jota kutsutaan esim. nimillä ki, chi tai prana. Tämä elämänvoima pitää meidät elossa ja sen esteetön virtaus kehon chakroissa (energiakeskuksissa) ja meridiaaneissa (energiakanavissa) pitää meidät terveinä.

Reiki on japanilaisen Mikao Usuin (1865-1926) kehittämä hoitomuoto ja henkisen kehityksen tie, joka on siirrettävissä ihmiseltä toiselle. Reikihoidossa hoitaja toimii niin, ettei hän luovuta omaa energiaansa, vaan hän välittää sitä itsensä ulkopuolelta hoidettavalleen. Reiki perustuu antamiseen ja jakamiseen, reiki on rakkautta ja universaalia elämänvoiman välittämistä. Hoitojen lisäksi reiki on myös suurempi kokonaisuus, elämäntapa, joka pitää sisällään monta eri osa-aluetta: henkisen harjoittelun, hoitotekniikat, auttamisen ja perinteen säilyttämisen. Yhdessä nämä muodostavat reikin tien (do), jota kulkemalla ihmiset voivat auttaa itseään ja maailmaa.

Reikin eettiset periaatteet:

Juuri tänään älä ole vihainen
Juuri tänään älä ole huolissasi
Juuri tänään ole kiitollinen
Juuri tänään tee työsi tunnollisesti
Juuri tänään ole ystävällinen muita ihmisiä kohtaan.