Valmistuin diplomi-kosmetologiksi Etelä-Suomen kosmetologiopistosta Lahdessa 1990.

”Kertausharjoitukset” suoritin Suomen kosmetologiopistossa Helsingissä keväällä 2004. Sen jälkeen olen käynyt monenlaisia maahantuojien järjestämiä kursseja ja koulutuksia; tuote-, laite-, kasvo-, jalka- jne koulutuksia.

Voit lukea alta ”yhdessä pötkössä” hoidoista tässä, tai käyttää Kosmetologipalvelut alavalikkoa, mitä kautta löydät myös kotihoitovinkkejä.

Kasvohoidot

Jokainen kasvohoito alkaa pintapuhdistuksella (puhdistusemulsio/-geeli sekä kasvovesi sekä silmämeikinpoistoaine), jonka jälkeen ihoanalyysi varmistaa parhaat mahdolliset hoitotuotteet ja hoidon. Asiakkaan kanssa keskustellen huomioidaan myös asiakkaan omia toiveita hoidon suhteen, edelleen muistuttaisin kuitenkin, että olen kosmetologi, en taikuri.

Pikakasvohoidoissa pyydän huomioimaan, että ne ovat rajattuja aikaan. Muissa hoidoissa pyrin pysyttelemään antamassani aikahaarukassa. Eli suomeksi: jos et halua maksaa puolen tunnin kasvojen pesusta, tule pikahoitoihin ilman meikkiä tai hyvin kevyellä meikillä. Hyvin paksun meikin pesemiseen menee yllättävän paljon aikaa, kun olemme hoitolassa, eikä pesua suoriteta juoksevan veden alla.

Hinnastossani ei ole ns. erikoiskasvohoitoja. Käytän erikoiskasvohoitoihin tarkoitettuja tehotuotteita kaikissa hoidoissa tarpeen mukaan.
Kasvohieronta on hyvin rentouttava ja pehmentää kasvojen ilmettä. Hieronta ulottuu kasvoilta kaulan ja niskan kautta decollleté-alueelle ja hartioille. Hieronta-aika on vähintään 30 min (ei pikahoito).

Ripsien ja kulmien kestovärjäykset

Ripsien värjäys antaa katseelle ilmettä ja kauniisti värjätyt ja muotoillut kulmat saavat aikaan ”pienen kasvojenkohotuksen”. Huomioithan, että vaikka ripsien värjäyksen jälkeen voit toki lähteä liikenteeseen ilman ripsiväriä, niin samaa paksuntavaa ja pidentävää vaikutusta ripsien kestovärjäyksellä ei saavuteta kuin minkä saa aikaan mascaralla. Käytän värjäyksiin hyvin siedettyjä, herkällekin silmänympärysiholle sopivia Fortunen värejä.

Kulmien muotoilun hinta sisältää ensimmäisen 10 minuuttia nyppimis / vahalla poisto aikaa. Sen jälkeen jokainen alkava 10 min + 10 €. Muistathan jo muun ajanvarauksen yhteydessä tilata mahdolliset kestovärjäykset / kulmien muotoilun, että osaan varata sinulle lisäaikaa! Siinä samalla muuta tehdessä kun ei yksin tekevä voi tehdä kahta asiaa yhtä aikaa. Kiitos!

Jalkahoidot

Halkeilevat kantapäät, jalkojen kuiva iho, känsät ja kovettumat sekä kynsiongelmat ovat hyvin yleisiä. Vaikkei sen suurempia ongelmia olisikaan, kannattaa muistaa ennaltaehkäisevästi, että vietämme jalkojemme päällä suuren osan ajastamme ”vauvasta vaariin”, niinpä jalkamme joutuvat rasituksille päivittäin ja todella ansaitsevat tulla hoidetuksi säännöllisesti sekä hoitolassa että kotona.

Depilaatio

Depilaation (ihokarvojen poiston) jälkeen, onpa ihokarvat poistettu vahalla tai sokerilla, on hyvä muistaa muutamia kotihoitoon liittyviä asioita.

• Vältä ihoalueen kuorintaa edeltävänä päivänä, samana päivänä ja vielä seuraavana päivänä. Sekä sokeri että vahaus kuorivat iholta kuollutta solukkoa.

• Hoidon jälkeen vältä lämpöä (kuumat kylvyt, solarium, auringonotto, sauna) (24h)

• Älä raavi, äläkä hankaa ihoaluetta, jolta ihokarvat on poistettu. Älä käytä myöskään tiukkoja vaatteita. (24h)

• Vältä voimakasta hikoilua aiheuttavaa liikuntaa. (24h)

• Aloita hoidetun ihoalueen kuivaharjaus ja kosteutus ”ylihuomenna”, joskus joku karva lähtee poiston jälkeen kasvamaan ”sisään” päin, eli ihon alle. Kuivaharjauksella (ja sen jälkeen on luonnollisesti kosteutettava) vähennät sisään kasvavien karvojen riskiä.

Sokeroinnin ja vahauksen erot pähkinänkuoressa:

Lämminvaha levitetään iholle myötäkarvaan (karvan kasvusuuntaan). Vahan päälle painetaan poistoliuska ja liuska repäistään vastakarvaan (karvan kasvusuuntaa vastaan). Vahaus on nopea tekniikka, mutta siinä on hyvä muistaa se, että karva katkeaa helpommin ja aiheuttaa näin enemmän sisään kasvavien karvojen riskiä. Lisäksi usein karvajuuren tupet punoittavat hoidon jälkeen pitkään.

Sokerointitekniikka on päinvastainen. Eli sokerimassa levitetään vastakarvaan ja massan kiskaisusuunta on myötäkarvaan. Näin toimien karvojen sisäänpäin kasvamista ei juuri tapahdu. Sokerointi on hitaampi tekniikka kuin vahaus, mutta miellyttävämpi ja iho rauhoittuu sokeroinnin jälkeen huomattavasti nopeammin kuin vahauksen jälkeen.

Ihokarvojen poistoon tullessasi huomioithan, että iho voi kuumottaa ja punoittaa hoidon jälkeen. Jos tiedät / epäilet, että sinulle tulee voimakas histamiinireaktio, suosittelen ottamaan antihistamiinin hoitopäivän aamuna, antihistamiini helpottaa sinua ja ihoasi hoidon jälkeen.