Depilaatio

Depilaation (ihokarvojen poiston) jälkeen, onpa ihokarvat poistettu vahalla tai sokerilla, on hyvä muistaa muutamia kotihoitoon liittyviä asioita.
• Vältä ihoalueen kuorintaa edeltävänä päivänä, samana päivänä ja vielä seuraavana päivänä. Sekä sokeri että vahaus kuorivat iholta kuollutta solukkoa.
• Hoidon jälkeen vältä lämpöä (kuumat kylvyt, solarium, auringonotto, sauna) (24h)
• Älä raavi, äläkä hankaa ihoaluetta, jolta ihokarvat on poistettu. Älä käytä myöskään tiukkoja vaatteita. (24h)
• Vältä voimakasta hikoilua aiheuttavaa liikuntaa. (24h)
• Aloita hoidetun ihoalueen kuivaharjaus ja kosteutus ”ylihuomenna”, joskus joku karva lähtee poiston jälkeen kasvamaan ”sisään” päin, eli ihon alle. Kuivaharjauksella (ja sen jälkeen on luonnollisesti kosteutettava) vähennät sisään kasvavien karvojen riskiä.

Sokeroinnin ja vahauksen erot pähkinänkuoressa:
Lämminvaha levitetään iholle myötäkarvaan (karvan kasvusuuntaan). Vahan päälle painetaan poistoliuska ja liuska repäistään vastakarvaan (karvan kasvusuuntaa vastaan). Vahaus on nopea tekniikka, mutta siinä on hyvä muistaa se, että karva katkeaa helpommin ja aiheuttaa näin enemmän sisään kasvavien karvojen riskiä. Lisäksi usein karvajuuren tupet punoittavat hoidon jälkeen pitkään.
Sokerointitekniikka on päinvastainen. Eli sokerimassa levitetään vastakarvaan ja massan kiskaisusuunta on myötäkarvaan. Näin toimien karvojen sisäänpäin kasvamista ei juuri tapahdu. Sokerointi on hitaampi tekniikka kuin vahaus, mutta miellyttävämpi ja iho rauhoittuu sokeroinnin jälkeen huomattavasti nopeammin kuin vahauksen jälkeen.
Ihokarvojen poistoon tullessasi huomioithan, että iho voi kuumottaa ja punoittaa hoidon jälkeen. Jos tiedät / epäilet, että sinulle tulee voimakas histamiinireaktio, suosittelen ottamaan antihistamiinin hoitopäivän aamuna, antihistamiini helpottaa sinua ja ihoasi hoidon jälkeen.