Kädet

Käsien iho joutuu jatkuvasti kovemmalle rasitukselle päivittäin enemmän kuin muut ihoalueet. Mietipä vain kuinka monta kertaa esim. peset kätesi päivittäin?! Käsien ihoa olisi siis hyvä kosteuttaa joka pesun jälkeen sopivalla käsivoiteella. Lisäksi usein emme viitsi laittaa käsineitä käteen jos ”piipahdamme” äkkiä ulkona, olipa sää millainen hyvänsä (tätä kirjoitan siis kevättalvella, jolloin hanskojen käyttö ulkona olisi vielä suotavaa). Tuuli ja kylmä kuivattavat myös käsien ihoa kuin huomaamatta. Samoin tekee myös multa ja hiekka, intohimoisten puutarhatöiden tekijöille muistutukseksi!

Kuivat kädet
Kuten kuivien jalkojenkin hoidossa, voit tehostaa reilua rasvausta laittamalla tuorekelmun rasvattujen käsiesi päälle. (Helpompaa, jos on apua!) Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia ja poista kelmu ja ylimääräinen imeytymätön voide. Jos et halua käyttää kelmua, laita reilu kerros voidetta ja vedä puuvilla hanskat päälle.

Kynsien viilaus 45 –asteen kulma
Kynsiä viilatessa pidä viilaa 45 asteen kulmassa kynteen nähden. Jos ajattelet, että kynsi muodostuu useammasta päällekkäin olevasta levystä, päällimmäisen levyn tulisi jäädä pisimmäksi. Näin myös kynsien liuskoittuminen vähenee.

Kynsien ja kynsinauhojen rasvaus / öljyäminen
Muista, kun rasvaat käsiäsi pyöritellä myös kynsille ja kynsinauhoille käsivoidetta / kynsinauhavoidetta / kynsinauhaöljyä ja se pitäisi muistaa joka ikinen kerta, kun rasvaat kätesi. Usein vaaleat pilkut kynsissä kertovat kuivuudesta, kynsilevyt irtoilevat toisistaan ja muodostuu ilmakuplia kynsilevyjen väliin. Jos lakkaat kynsiäsi säännöllisesti, yritä pitää välillä myös lakattomia päiviä, jolloin keskity kynsien hoitoon rasvaamalla. Lakka kyllä suojaa kynttä, mutta myös estää sitä ”hengittämästä”.