Kasvot

Kuorinta + naamio
Useimmiten kuorintaa suositellaan käytettäväksi kerran viikossa tai joka toinen viikko, riippuen ihosta. Lisäksi varsinkin nuoret käyttävät päivittäin kasvojen pesemiseen kuorivia puhdistustuotteita. Pahimmat ”kuorintamokat” tehdään sillä, että kuoritaan liian voimakkaasti tai liian voimakkaalla aineella TAI jätetään kokonaan kuorimatta. Kosmetologisi voi suositella sinun ihollesi sopivan kuorinta-aineen ja opastaa sinua sen oikeassa käytössä.

Onko pakko käyttää naamiota? Tähän pätee aikalailla järkeenkäypä muistisääntö; jos otat, on myös annettava! Eli kun kuorit ihoa eli otat pois, on sille annettava jotain tilalle. Naamioita on monenmoisia eri käyttötavoin ja erilaisille ihoille ja iho-ongelmille. Naamion alle kannattaa laittaa mahdollisuuksien mukaan tehotuote esim. seerumi. JOS sinulla ei ole naamiota, korvaa se reilulla kerroksella kasvovoidetta. Niin, että iho saa imeä niin paljon kosteuttavaa / hoitavaa tuotetta, kuin sen on tarve.

Meikin poistosta
Mikäli meikkisi on hyvin kestävä (lue: vaikeasti pestävä), vinkkinä viikoksi, että meikin voi poistaa myös perusvoiteella. Hiero perusvoidetta kasvoille ja pyyhi paperilla voide ja meikki pois, ja vasta sen jälkeen pese iho puhdistusemulsiolla /-geelillä / puhdistusliinalla / misellaarivedellä tai mitä puhdistustuotetta nyt käytätkään. Toki koko meikin poiston voi suorittaa edellä mainituilla, mutta perusvoide on jokapäiväisessä käytössä enimmän meikin poistossa edullisempi vaihtoehto. Puhdistukseen kuuluvat tietysti myös (riippuen puhdistustuotteesta) kasvovesi sekä aina silmämeikinpuhdistustuote.
Huomioithan, että mikäli käytät ripsiväriä, joka ”ei lähde” kuin +38 asteisella tai kuumemmalla vedellä, että vesikin on liuotin ja lämmin / kuuma vesi on vahvempi liuotin kuin viileä / haalea vesi! Eli ethän säästele silmänympärysihon hoitotuotteissa?! Vaikka silmänympärysihon hoito on tärkeää kaikille, joutuu kuuman veden käyttäjien silmänympärysiho kuin huomaamatta kovemmalle rasitukselle kuin niiden ripsivärien käyttäjien iho, joilta meikki voidaan poistaa niille tarkoitetuilla tuotteilla. Eli tässäkin tapauksessa ”varmuudella ja helppoudella”kin on kääntöpuolensa.