Vartalon ihon hoito

Iho on suurin elimemme ja vartalolla siitä suurin osa on vaatteiden alla suojassa. Se ei silti tarkoita, ettei sille tarvitse tehdä muuta kuin vaatettaa! Nyt käsi sydämelle: laskepa äkkiä n. varastoarvo vaatekaapillesi?! Laske alusvaatteet, sukat, sukkahousut, housut, hameet, paidat, t-paidat, jakut, villavaatteet, juhlavaatteet, kotivaatteet, urheiluvaatteet, joka säälle ulkoiluvaatteet jne jne… montako tonnia sait? Entä vartalon iho? Paljonko käytät rahaa suurimman elimesi suurimpaan osaan eli vartalosi ihon hoitoon vaikkapa vuodessa? Muistuttaisin tässä kohtaa, että iho on päälläsi joka ikinen elämäsi päivä ja yö! Ansaitsisiko se enemmän huomiotasi?

Meidän aivomme ovat todellakin ihan omaa luokkaansa! Mutta on yksi pikku juttu, missä niidenkin ”loogisuus” voisi toimia loogisemmin! Nimittäin jos esimerkiksi sääresi ovat hyvin kuivat, menee tieto tästä kuivasta ihosta kyllä aivoillesi, mutta mitä tekee aivot? Ne eivät suinkaan sano: ”säärien talirauhaset; tuottakaa talia”, aivot sanovat: ”talirauhaset, tuottakaa talia!”. Tämä tarkoittaa sitä, että käsky menee kaikille talirauhasille tasapuolisesti. Mitä tapahtuu? Miksi kasvojeni iho yhtä äkkiä kiiltää jatkuvasti ja yläselkääni alkaa ilmestyä finnejä? Niitä talirauhasia on eniten kasvojen, ylärinnan ja –selän alueilla! Kyllä ne säärtenkin talirauhaset tuottavat, mutta kun ne ovat niin ”harvassa”, ettei vaikutusta siellä juurikaan huomaa. Iho tarvitsee siis apuasi! Kosteuta koko vartalosi iho, niin talirauhastesi tarvitsee tehdä vähemmän työtä!

Myös vartalon ihon kuorinta ja / tai kuivaharjaus tulisi kuulua ihonhoitorituaaleihin. Kuivaharjaus ennen suihkua kuorii kuolleen solukon ihosi pinnalta ja kiihdyttää pintaverenkiertoa ja sitä kautta myös aineenvaihduntaa. Tämä tekee ”hyvää” myös selluliitille! Kuorinta suihkussa ajaa saman asian, mutta kuivaharjauksen voit suorittaa myös ilman suihkua. Kuivaharjaus, pyyhi iho ja vartalovoidetta. Vartalovoiteista löytyy myös moneen lähtöön mistä valita, kosteutusta, muokkausta, napakoittamista… Valitse sopiva tai eri ihoalueille eri tuotteet ja käytä niitä ohjeiden mukaan säännöllisesti! Iho kiittää!